Ajánló

Schmidt Mária: Közös gondolkodásra hívjuk az embereket Európa jövőjéről

A konferencia címe, „Európa jövője” mutatja, hogy közös gondolkodásra hívunk mindenkit arról, hogy milyen Európát szeretnénk, és hogy nekünk, ennek a térségnek is megvannak a saját elképzelései, a saját érdekei, a saját víziói arról, hogy egy új évszázadba átlépve, új kihívásoknak megfelelve, milyen irányban kéne az Európai Uniót átalakítani – hangsúlyozta Schmidt Mária történész, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány főigazgatója pénteken Budapesten, a május 23-24-ére tervezett Európa jövője című nemzetközi konferencia háttérbeszélgetésén.

2018. május 11.
bővebben

V4: Európa gazdasági motorja?

A visegrádi magyar elnökség programsorozatának részeként V4: Európa gazdasági motorja? címmel tartottak kerekasztal-beszélgetést a Terror Háza Múzeumban.

2018. április 25.
bővebben

Eszes Beáta hazudik

Hazug állítások jelentek meg a nemgogol.blog.hu oldalon Eszes Beáta alaptalanul vádaskodó cikkében.

2018. április 18.
bővebben

Emlékezzünk méltóképpen Kertész Imrére!

Újabb méltatlan támadás érte a Nobel-díjas magyar író, Kertész Imre hagyatékát gondozó Kertész Imre Intézetet, melyre csak azért reagálunk, mert március 31-én éppen két éve lesz, hogy elhunyt a kiváló író. Az évforduló különösen kötelez bennünket arra, hogy kiálljunk Kertész Imre életműve, emléke és emberi nagysága mellett.

2018. március 31.
bővebben

Végső búcsút vettek Balás-Piri László 1956-os szabadságharcostól

A farkasréti temetőben búcsúztatták el hozzátartozói, barátai, valamint munkatársai Balás-Piri László 1956-os szabadságharcost, a Terror Háza Múzeumot is működtető Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány kuratóriumának elnökét, a Történelmi Igazságtétel Bizottság alelnökét, az 1956 Alapítvány kurátorát.

2018. március 23.
bővebben

A V4 szerepe Európa jövőjének formálásában

A V4-es magyar elnökség éve kulturális programsorozatának részeként újabb kerekasztal-beszélgetést tartottak a Terror Háza Múzeumban, „A V4 szerepe Európa jövőjének formálásában” címmel.

2018. március 21.
bővebben

Pestszentlőrinc-Pestszentimre Kerületért Díjat kapott Schmidt Mária

A Terror Háza Múzeum főigazgatója a XVIII. kerület fejlődésének, jó hírnevének elősegítéséért végzett teljesítményéért vehette át a kitüntetést a Rózsa Művelődési Házban.

2018. március 14.
bővebben

Kitüntették Tallai Gábort, a Terror Háza Múzeum programigazgatóját

Kiemelkedő színvonalú munkájáért a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója.

2018. március 14.
bővebben

Búcsú Balás-Piri Lászlótól

Balás-Piri László búcsúztatására a római katolikus egyház szertartása szerint 2018. március 23-án, 14.45 órakor kerül sor a Farkasréti temető Makovecz-ravatalazójában.

2018. március 9.
bővebben

Megjelent a Mindig a haza – Szili Katalin pályaíve című könyv

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány kiadásában jelent meg Galló Béla Mindig a haza – Szili Katalin pályaíve című könyve, amely átfogó képet ad az Országgyűlés első magyar női elnökének pályaívéről.

2018. március 2.
bővebben

Ábrahám Kálmán

1931. június 27-én született Budapesten. 1954-ben gépészmérnöki, majd 1960-ban közlekedési gazdasági mérnöki dimplomát szerzett.

1962-ben műszaki doktori címet szerzett. Később elvégezte az MSZMP KB Politikai Főiskoláját is.

1949-1950-ben az OVH-nál, majd 1950-1958 között a KPM-ben technikus, majd mérnök, osztályvezető, főmérnök, 1958-1970-ben az Út- és Vasúttervező Vállalat (Uvaterv) főmérnöke, majd műszaki igazgatója. 1970-1974 között a közlekedés- és postaügyi minisztérium közúti főosztályának vezetője lett. 1971-től a BME c. egyetemi docense, 1981-től c. egyetemi tanára.

Vissza