Megjelent Gát Ákos Bence jogász, politológus könyve

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány kiadásában jelent meg Gát Ákos Bence, jogász, politológus legújabb könyve, Küzdelem az európai színtéren címmel. A kötet megvásárolható a Terror Háza Múzeum könyvesboltjában, valamint a nagyobb könyvesboltokban.

Gát Ákos Bence tanulmányait Párizsban és Strasbourgban végezte, itt szerzett jogász, politológus és közigazgatási diplomát. Szakterületei: a francia–magyar kapcsolatok, az európai jog és az európai politika. 2014-től a Szegedi Tudományegyetem oktatója, valamint az Igazságügyi Minisztérium miniszteri kabinetjének munkatársa. 2018-ban az Európai Parlament elnöki kabinetében dolgozott.

„A szerző bemutatja, hogy Magyarországnak 2010 óta milyen közjogi vagy politikai vitái vannak az európai intézményekkel, és a viták forgatókönyveit is részletesen elemzi. A könyv sokat segít abban, hogy az Olvasó megértse az európai színtéren zajló küzdelmek hátterét. „

Trócsányi László

igazságügyi miniszter, egyetemi tanár

„A mögöttünk hagyott évtized jogállamisággal kapcsolatos eseményeinek, törekvéseinek részletes bemutatásával, értelmes, logikus rendbe helyezésével, a háttérben rejtőző jelenségek okainak, lényegének megvilágításával ez a könyv ma nagy hiányt pótol az Unió működéséről szóló irodalomban.”

Szájer József

európai parlamenti képviselő

Vissza a listához