Rangos állami kitüntetést kapott Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója

Történelmi és közéleti témakörökben írt hiánypótló publikációi, valamint a modern konzervatív eszmerendszer megújítása és népszerűsítése iránt elkötelezett tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója. 

Augusztus 20-a alkalmából adományozható állami kitüntetéseket és a család nemzetközi napja alkalmából adományozható miniszteri elismeréseket adott át Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn Budapesten, a Szépművészeti Múzeumban.

Novák Katalin köszöntőbeszédében arról beszélt: Szent István királynak köszönhetjük, hogy Magyarország ma is keresztény ország, és többi között részt vett a magyar vármegyerendszer kialakításában, de amellett, hogy „bátor, tiszteletet parancsoló, bölcs király volt”, apa is volt.

A miniszter szerint ezzel a kettős kihívással élnek a kitüntetettek is: egyszerre szolgálják a nemzet érdekeit, dolgoznak tudományos eredményekért, gondoskodnak betegekről, és ezek mellett megmaradnak feleségnek, anyának, apának, gyereknek, testvérnek.

Novák Katalin köszönetét fejezte ki a kitüntetetteknek a munkájukért, és azért, hogy ennek a kihívásnak nap mint nap igyekeznek megfelelni.

A miniszter a Magyar Érdemrend tisztikeresztje, a Magyar Érdemrend lovagkeresztje, a Magyar Arany Érdemkereszt, illetve a Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést adományozta számos, a közéletben és munkájában példás teljesítményt nyújtó szakembernek, valamint a családokért díjban részesített kimagasló teljesítményt felmutató tisztségviselőket.

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Békés Márton történész-politológus, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója, a Kommentár folyóirat főszerkesztője, a történelmi és közéleti témakörökben írt hiánypótló publikációi, valamint a modern konzervatív eszmerendszer megújítása és népszerűsítése iránt elkötelezett tevékenysége elismeréseként.

MTI/THM

Vissza a listához