Hírek

Megjelent G. FODOR GÁBOR: AZ ORBÁN-SZABÁLY című kötete

Megjelent a XXI. Század Intézet Új Idők című könyvsorozatának nyitódarabjaként G. FODOR GÁBOR politikai filozófus AZ ORBÁN-SZABÁLY című kötete. 

bővebben

10 - A PUSKÁS

Megjelent Futaki Attila és Tallai Gábor képregénye a világ legismertebb magyar emberéről, Puskás Ferencről A magyar történelem egy újabb, izgalmas és lényeges fejezetét feldolgozó képregény kiadására vállalkozott a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány. A legendás magyar Aranycsapat kapitányáról, Puskás Ferencről, "Öcsiről", a hazai és a nemzetközi futballtörténelem kiemelkedő alakjáról, a legsikeresebb magyarok egyikéről még nem jelent meg olyan képregény, amely ekkora terjedelemben és ilyen részletességgel mutatja be az életét és sportkarrierjét. A kötet nemcsak a világ leghíresebb magyarját mutatja be, hanem azt a szenvedélyes szeretetet is, amely Puskás Öcsivel összefűz bennünket, magyarokat.

bővebben

BEMUTATTÁK A 10 – A PUSKÁS CÍMŰ KÉPREGÉNYT

Online könyvbemutatón mutatták be a Puskás Aréna VIP teraszán Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója és Futaki Attila képregényrajzoló második közös kötetét, amely a 10 A Puskás címmel jelent meg a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány gondozásában.

bővebben

Lezárult az első világháborús centenáriumi megemlékezés-sorozat

Hazánk az egyetlen ország, amely hat évet szánt arra, hogy feldolgozza és bemutassa a száz évvel ezelőtt, 1914-ben kezdődött első világháborút és annak következményeit. Az Első Világháborús Centenáriumi megemlékezés-sorozat 2020-ban véget ért, az elvégzett munkát sajtótájékoztató keretében összegeztük.

bővebben

Közlemény

2019 áprilisában a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, amely Magyarország Kormánya megbízásából szervezi a „30 éve szabadon” emlékévet, reklámfilm elkészítésével bízta meg a Szupermodern Stúdió Kulturális és Szolgáltató Kft.-t.

bővebben

Különdíjat nyert az Év honlapja versenyen a 30 éve szabadon emlékév weboldala

A 2020-as Év honlapja versenyen oktatás kategóriában különdíjat nyert a rendszerváltoztatás történetét és a 30 éve szabadon emlékév programjait bemutató 30eveszabadon.hu honlapunk. Az elismerést tanúsító oklevelet Schmidt Mária az emlékév kormánybiztosa, a pályázatot benyújtó Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány főigazgatója vette át a Terror Háza Múzeumban.

bővebben

Deutsch Tamás és Kónya Imre kapta az idei Petőfi-díjakat

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációvezetője és Kónya Imre, a Boross-kormány volt belügyminisztere vehette át a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, valamint a Mol Nyrt. által közösen alapította Petőfi-díjakat a Terror Háza Múzeumban.

bővebben

Bélyegsorozat emlékezik az első szabadon választott magyar kormányra

A "30 éve szabadon" emlékévhez kapcsolódóan az első szabadon választott magyar kormány tagjairól bocsátott ki 10 bélyegből álló alkalmi bélyegkisívet a Magyar Posta, a 30 éve szabadon Emlékbizottság és a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány támogatásával.

bővebben

Kertész Imre: Világvég-történetek

Megjelent Kertész Imre Nobel-díjas író, Világvég-történetek című elbeszéléskötete.

bővebben

Megjelent Schmidt Mária legújabb könyve

Megjelent Schmidt Mária Széchenyi-díjas történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Országból hazát – Harminc éve szabadon című kötete.

bővebben