Hírek

Elhunyt Francisco Gento

Francisco Gento a Real Madrid legendás, táncos lábú szélsője, a nagy múltú klub tiszteletbeli elnöke hagyott itt bennünket. Tizennyolc szezonon keresztül viselte a Real Madrid mezét, 614 mérkőzésen 183 gólt szerzett. Egyedüli játékosként zsinórban ötször nyerte meg a BEK-sorozatot a Reallal, összesen hatszoros BEK-győztes, háromszor Puskás Ferenccel közösen ünnepelt.

bővebben

TÁJÉKOZTATÁS

A Fővárosi Törvényszék 2021. december 16. napján kelt végzése aalapján a közalapítvány neve az alábbiak szerint módosult: Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány. Rövidítve: KKeTTK Alapítvány.

bővebben

Zalaegerszeg városába érkezett a Trianon kiállítás

A Nemzeti Összetartozás Éve keretében a Közép- és  Kelet-európai Történelem  és Társadalom Kutatásért  Alapítvány megbízásából történeti vándorkiállítás járja az országot Trianon 100–Összetartoztunk, Összetartozunk címmel.

bővebben

Trianon: az is tud fájni, ami nincs – Megnyílt a centenáriumra készült kiállítás Szombathelyen

Trianon 100 – Összetartozunk, összetartoztunk címmel nyílt kiállítás a Haladás-sportkomplexum előtti területen felállított konténerekben, középen, a magyar Szent Korona makettjének installációja alatt a Nagy-Magyarország-térkép látható.

bővebben

Mi lett veled szociáldemokrácia? Megjelent galló béla legújabb könyve

Galló Béla politológus, a XXI. Század Intézet tudományos főmunkatársa új könyvében a szociáldemokrácia történetét, illetve hanyatlásának lehetséges okait járja körül. 

bővebben

Horia-Roman Patapievici kapta az idei Petőfi-díjat

Horia-Roman Patapievici fizikus, író, esszéista vehette át csütörtökön a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány, valamint a Mol Nyrt. által közösen alapította Petőfi-díjat a Terror Háza Múzeumban.

bővebben

Politikai virológia – Kormányozni a vírust – Megjelent G. Fodor Gábor legújabb könyve

bővebben

Trianon 100 kiállítás Székesfehérváron

A Trianon 100 Összetartoztunk – Összetartozunk című országos vándorkiállítás negyedik állomására, Székesfehérvárra érkezett. A tematikus egységekre bontott tárlatot szombaton délelőtt nyitották meg a Jancsárkert Termelői és Biopiac parkolójában.

bővebben

Trianon elválasztott, mégis összetartozunk

Kiállítás nyílt a Luther téren, amely a trianoni békediktátum következményeiről ad képet. A tárlat ingyenesen látogatható.

bővebben

A Szent Korona nagyméretű másolata a Dunakapu téren

A trianoni béke következményeit és az államiság megőrzéséért folytatott küzdelmet bemutató vándorkiállítás nyílt szerdán a Dunakapu téren. Az emlékező tárlaton látható többek mellett a Szent Korona nagyméretű másolata, a Teleki Pál-féle „vörös térképet” ábrázoló talapzaton.

bővebben