Hírek

Lezárult az első világháborús centenáriumi megemlékezés-sorozat

Hazánk az egyetlen ország, amely hat évet szánt arra, hogy feldolgozza és bemutassa a száz évvel ezelőtt, 1914-ben kezdődött első világháborút és annak következményeit. Az Első Világháborús Centenáriumi megemlékezés-sorozat 2020-ban véget ért, az elvégzett munkát sajtótájékoztató keretében összegeztük.

bővebben

Közlemény

2019 áprilisában a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, amely Magyarország Kormánya megbízásából szervezi a „30 éve szabadon” emlékévet, reklámfilm elkészítésével bízta meg a Szupermodern Stúdió Kulturális és Szolgáltató Kft.-t.

bővebben

Különdíjat nyert az Év honlapja versenyen a 30 éve szabadon emlékév weboldala

A 2020-as Év honlapja versenyen oktatás kategóriában különdíjat nyert a rendszerváltoztatás történetét és a 30 éve szabadon emlékév programjait bemutató 30eveszabadon.hu honlapunk. Az elismerést tanúsító oklevelet Schmidt Mária az emlékév kormánybiztosa, a pályázatot benyújtó Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány főigazgatója vette át a Terror Háza Múzeumban.

bővebben

Deutsch Tamás és Kónya Imre kapta az idei Petőfi-díjakat

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációvezetője és Kónya Imre, a Boross-kormány volt belügyminisztere vehette át a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, valamint a Mol Nyrt. által közösen alapította Petőfi-díjakat a Terror Háza Múzeumban.

bővebben

Bélyegsorozat emlékezik az első szabadon választott magyar kormányra

A "30 éve szabadon" emlékévhez kapcsolódóan az első szabadon választott magyar kormány tagjairól bocsátott ki 10 bélyegből álló alkalmi bélyegkisívet a Magyar Posta, a 30 éve szabadon Emlékbizottság és a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány támogatásával.

bővebben

Kertész Imre: Világvég-történetek

Megjelent Kertész Imre Nobel-díjas író, Világvég-történetek című elbeszéléskötete.

bővebben

Megjelent Schmidt Mária legújabb könyve

Megjelent Schmidt Mária Széchenyi-díjas történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Országból hazát – Harminc éve szabadon című kötete.

bővebben

Megjelent Békés Márton új könyve

A Terror Háza Múzeum kutatási igazgatójának új kötete Kulturális hadviselés címmel a kulturális hadviselés elméletét és gyakorlatát mutatja be.

bővebben

Gertrude Himmelfarb: Egy nemzet, két kultúra

Az amerikai történész által írt kötet segítségével betekintést nyerhetünk a „két kultúrára” szakadt Egyesült Államok világába.

bővebben

Ma 14 éve annak, hogy elhunyt Puskás Ferenc

Ma 14 éve annak, hogy elhunyt Puskás Ferenc, a magyar csoda. A legismertebb magyar emlékét mindannyiunk szíve, könyvek, filmek, musical és hamarosan múzeum is örökre őrzi majd! 

bővebben